Ota yhteyttä

Kultaiset kirjeet -kulttuuria ikääntyneille

Kultaiset Kirjeet on Stellan oma ikäihmisten kanssa toteutettava kulttuurihanke, joka toimii tällä hetkellä Kannelmäen alueella. Haluamme tavoittaa kaikki Kannelmäkeläiset ja erityisesti kotona asuvat ikääntyneet mukaan jakamaan rikasta elämänkokemustaan ja tarinoitaan omalle yhteisölleen kirjeiden muodossa. Järjestämme tätä varten kaikille avoimia kirjoitustyöpajoja, joissa vetreytetään yhdessä sanan säilää ja kirjeenkirjoituskättä helposti lähestyttävällä tavalla. Näissä tilaisuuksissa kaikki osaavat kirjoittaa. Jaetut tarinat syttyvät eloon, kun Stellan esiintyjät improvisoivat työpajoissa osallistujien ehdotuksista lauluja ja kohtauksia. Työpajojen antina vastaanotetut kirjeet toimivat materiaalina improvisoidussa esityksessä, joka nähdään Kanneltalon teatterisalissa 26.4.2023. Tule mukaan!

 

Voit kirjoittaa myös, vaikka et osallistuisi työpajoihin. Toimi näin:

1. Mieti, kenelle haluisit kirjoittaa kirjeen? Perheenjäsenelle, ystävälle, tuntemattomalle? Minkä asian omasta elämästäsi sinä haluaisit hänelle jakaa.
2. Istuudu alas, vaikka kahvi- tai teekupposen kera, ja kirjoita juuri sellainen kirje kuin haluat: pitkä tai lyhyt, vaikka vain yhden lauseen mittainen. Voit kirjoittaa tarinan, runon tai muistelon. Tärkeintä on, että juuri sinä kirjoitat sellaisen tekstin, kuin kynästä ja sinusta juuri sillä hetkellä syntyy.
3. Lähetä kirjoittamasi kirje osoitteeseen 
Improvisaatioteatteriyhdistys Sterlla Polaris ry
Tallberginkatu 1/107
00180 Helsinki

Kirjettä ei tarvitse allekirjoittaa nimellä; halutessasi voit käyttää itsellesi sopivaa nimimerkkiä. Lähettämällä kirjeen, annat Stella Polarikselle luvan 1) käyttää kirjettä osana Kultaiset kirjeet -esitystä Kanneltalossa 26.4.2023, sekä 2) julkaista kirjeen osana Kannelmäen tarinoita keräävää julkaisua.

Hankkeen tarkoituksena on luoda foorumi, jossa ikääntyneiden arvokas elämänkokemus ja heidän tarinansa tulevat kuulluksi ja saavat niille kuuluvan arvon kaikenikäisten keskuudessa. 

 

TULEVAT KIRJETYÖPAJAT

Järjestämme kirjetyöpajoja, joihin voit tulla mukaan ilman ennakkoilmoittautumista.

  • ke 21.9. klo 17.00 | Kanneltalon kirjasto
  • pe 14.10. klo 8.30-11 | Kanneltalo, Anna arjen liikuttaa -tapahtuma
  • ma 7.11. klo 10-13 | Kannelmäen eläkeläiset
  • ke 16.11. klo 12 | Klanu, Kannelmäen seurakunta
  • to 2.2. klo 12.30 | Pitäjänmäen kirkon seurakuntasali (Turkismiehenkuja 4)
  • to 9.2. klo 10.30-12.30 | Riistavuoren palvelukeskus (Isonnevantie 28)
  • ma 13.2. klo 10-12 | Kannelmäen kirjasto yhteistyössä Vanhustyön keskusliitto (Klaneettitie 5)
  • ma 20.2. klo 10 | Kannelmäen palvelutalo (Urkupillintie 4)

 

KULTAISET KIRJEET -TAPAHTUMA 

  • ke 26.4.2023 klo 12-16 | Kanneltalo
Stella Polariksen hanke, Kultaiset Kirjeet kutsuu erityisesti ikääntyviä mukaan Kanneltalolla järjestettävään tapahtumaan 26.4.2023. Päivä sisältää hersyvää naurua, lämpimiä kohtaamisia ja hykerryttäviä yllätyksiä. Tapahtumassa nähdään improvisaatioteatteri Stella Polariksen upea esitys, jossa ikäihmisten kirjoittamat kirjeet heräävät tarinoina eloon improvisoidussa musiikillisessa esityksessä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä siinä ole ikärajaa. Kannelmäessä kukaan ei jää yksin.

 

Tapahtuma alkaa klo 12 lempeällä ja kiireettömällä saapumisella paikan päälle, jonka jälkeen klo 13 lipun lunastaneet siirtyvät teatterisaliin nauttimaan improvisaatioteatteri Stella Polariksen esityksestä. Esitys muotoutuu kannelmäkeläisten ikääntyvien kirjoittamien kirjeiden pohjalta, ja sisältää kohtauksia, musiikkia, laulua; mitä tahansa siinä hetkessä syntyykään. Tapahtuman jälkeen tarjoamme vielä kahvit ja mahdollisuuden jäädä juttelemaan esiintyjien sekä muiden katsojien kanssa. 

Tapahtuma on ilmainen, mutta paikkoja esitykseen on rajallisesti ja siksi toivomme ilmoittautumista ennakkoon tällä sähköisellä lomakkeella tai paikan päällä.

VARAA PAIKKASI TÄSTÄ >>

Huom! Paikkavarauksesta ei tule sähköpostiisi vahvistusta, joten laitathan itsellesi ylös, montako paikkaa olet varannut. Kiitos!  

Liput tapahtumaan voit lunastaa tapahtumapäivänä 26.4. klo 12 alkaen Kanneltalon aulasta.

 

KYSY LISÄÄ TAI EHDOTA TYÖPAJAA

Voit kysyä lisää työpajoista tai Kultaiset kirjeet -tapahtumasta: 
SÄHKÖPOSTITSE [email protected] TAI
PUHELIMITSE 044 2351 444.

Ehdota työpajaa: [email protected]

Seuraa meitä somessa:
FB: lisää kaveriksi Kultainen Kirjeenkantaja!

 

Kultaiset kirjeet -hankkeen sisältö on suunniteltu yhteistyössä palvelumuotoilutalo Content Unionin sekä Kannelmäen ikääntyneiden asukkaiden kanssa. Tapahtumaa rahoittaa Helsingin kaupunki ja se on osa ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämisen hankekokonaisuutta. 
 

Pyydä tarjous